Lite mera tygshoppning...

och nu börjar ni väl snart undra om hon hade tänkt lägga stora högar med tyg på just hög. För så mycket skapande har jag ju inte uppvisat på sista tiden. Men nej, tanken är inte att det skall läggas på hög. Lite går jag väl fortfarande och väntar på att kreativiteten skall komma över mig, men den verkar ha gett sig av ngn annanstans för tillfället. Så jag inser att det bara är att sparka igång och få saker och ting gjorda i alla fall. Dock har inte denna veckan funkat för ändamålet. Äldsta sonen har varit hemma sjuk onsdag-fredag men nu äntligen verkar allt vara i sin ordning igen. Förutom sjukdom har barnen fått varit med och öppnat stoooort paket från JNY. Dock inte med tyger utan med kläder. Vi skall nämligen hjälpa till o vara testpatrull för kollektionen. Så fina härliga färger och barnen gillar dem skarpt. Nu åter till tygerna:


Strechjersey i trikå med massa myror 1,5 m & så en trikå med bilar också 1,5 m. Sedan en härlig turkos fleece med luftburna fordon, d v s helikoptrar & flygplag. Bara äldsta sonen har sett tygerna ännu, men han gillade dem mkt. Får se om lag lyckas få ändan ur och göra ngt av fleecen innan vintern är över (ja, den har ju knappt börjat ännu). Tygerna är shoppade i webbutiken "Sydrömmar". Ägarinnan är mkt trevlig och tillmötesgående och jag rekommenderar starkt ett besök i shoppen. Kanske inte något jätteutbud, men det uppväger servicen.
Och så passar jag på att påminna er lite om mina fem auktioner som avslutas på söndag kväll. Vill ni hitta direkt till dem så klicka på bildern med bodyn i inlägget nedanför detta.

Det jobbas i systugan, auktioner m m!

Fast jag kan tyvärr inte skryta med att det har blivit så mkt skapat i tyg. Har fått till en sak, en påse till tygblöjorna i PUL tyg. Den fixades igår kväll eftersom jag vill ha något till sonens blöjor som skickades med till dagis. I övrigt handlar jobbandet i systugan mest om att jag gör om där inne. Är inte riktigt färdig men jag tror resultatet kommer bli riktigt, riktigt bra. Är i alla fall väldigt nöjd så här långt. Men så länge får ni väl en bild på den tjusiga limegröna PUL påsen:


Och så vill jag passa på att pucha lite för de fem auktioner jag har uppe på Tradera. Avslut är på söndag, men de kan gott få stiga lite till i pris fram tills dess. En body för under 20-lappen är ju förvisso ett megafynd för den som vinner, men rena rånet för mig som har skapat den. SÅ kom igen nu, hjälp mig få upp priserna lite ;-)
Klicka på bilden nedan så kommer du direkt till auktionerna:


Bodyn ovan är i stl 68, normal till stor i storlek. Finns två bodys i stl 62 & två par byxor också. Dessa fem plagg är lite "uddaplagg" som finns kvar.

Födelsedag och sista-minuten-present!

Eller, ja, presenten till dagens födelsedag har varit färdig i flera månader eftersom det fick bli ett set med en egenfärgad gul kanintröja och ett par matchande gula velourmuddisar i stl 86. Födelsedagsbarnet fyllde 1 år och hade inte så höga förväntningar *ler*. Men eftersom vi missade storasysters 3-årsdag ville jag ju ha med mig något till henne också (ja, till och med mamman & pappan fick en kraftigt försenad bröllopspresent). Så det blev till att plocka fram sax och mönster och klippa till lite. En klänning/tunika med matchande tights till. Inga krusiduller, rena enkla plagg som jag dock piffade till lite med CP:n och den aviga täcksömmen. Summan av kardemumman blev i alla fall riktigt hyfsad och jag är ok nöjd i alla fall. Lite strul hade jag med några moment. Som halsringningen som jag också hade tänkt ha avig täcksöm på, men det blev inte snyggt eftersom jag inte hamnade helt rätt hela tiden. Tack och lov så gick det riktigt smärtfritt att repa upp sömmen så jag slapp svära över det. Men jag var lite stressad av tidspress så lite irritation förekom i systugan.


Tunikan är sydd i Mjuka Tygers stjärnvelour. Fick en liten stuvbit över efter försäljning och den sydde jag presenten utav. Ärmarna är dock i mörkt brun strechjersey, precis som tightsen. Även denna är dock från Mjuka Tyger. Muddar i halsringning samt ärmslut är i Stoff & Stils strechjersey och ärmmuddarna har gjorts lite länge så att klänningen får lång användningstid. Förhoppningen är ju att den skall kunna användas först som klänning och därefter som tunika. Båda plaggen är sydda i stl 98.
Bilderna blev bara halvbra, men det var vad jag hann med att fix i brådskan och sista minuten innan de skulle slås in till födelsedagsbarnets storasyster.Försök till en närbild på den omvända täcksömmen (trippelsömmen på CP:n, sydd från avigan). Jag tyckte det blev över förväntan att sy i velour faktiskt. Och som sagt, jag är kanske inte hundraprocentigt nöjd, men i alla fall hyfsat. Har en liten förhoppning om att jag kanske skall orka placera mig vid maskinerna imorgon igen. Då skall jag försöka slutföra de sex till hälften påbörjade aptröjorna hade jag tänkt. Fem utav dem skall faktiskt hamna i barnens garderober/spara låda. Den sjätte var ju tänkt till minstingen, men eftersom den klipptes till i stl 92 för massor med månader sedan så funkar den inte längre = den får nog gå till Tradera. På återseende!